PROJECTS

STUDIO

The renowned technology company Google invited the studio to design a new campus and headquarters in Mountain View, California, in collaboration with Bjarke Ingels Group. As Google’s first customised office buildings, the design was to physically manifest the company’s distinctive approach to working.

As well as creating offices that would adapt to the fast-moving nature of the technology industry, the project also needed to reflect Google’s philosophy of open collaboration. In contrast to its former home in a typically enclosed and car-centric Silicon Valley business park, Google’s workplace was to be a highly flexible space that could respond swiftly to its changing needs and evolve over time.

Its Bay View campus is a cluster of three buildings organised across a 16ha (40 acre) site that includes an events centre and two workplaces for 5,000 Googlers. Adopting the same logic as Charleston East and inspired by the adaptable nature of air hangars, the primary structure of the buildings is a rigid catenary roof. Draped between columns, the steel roofs form a cluster of canopies spliced by clerestory windows. Each canopy is clad with photovoltaic panels developed specially for the project that are designed to seamlessly integrate with adjoining metal tiles while also generating significant energy to power the campus.

Similar to Charleston East, the primary workplace floor is occupied by stepped platforms that are almost like large-scale furniture. Each platform is easily reconfigured to accommodate different team sizes and tasks. As well as creating an optimum environment to invent and engineer ideas, the building is deliberately integrated with its natural setting. Located in an ecologically sensitive area of wetlands, the Bay View campus supports existing waterways with rainwater harvesting. Accessible pedestrian and cycle-friendly pathways thread through the natural environment, creating a campus that is a generous neighbour to both its habitat and community.

The renowned technology company Google invited the studio to design a new campus and headquarters in Mountain View, California, in collaboration with Bjarke Ingels Group. As Google’s first customised office buildings, the design was to physically manifest the company’s distinctive approach to working.

As well as creating offices that would adapt to the fast-moving nature of the technology industry, the project also needed to reflect Google’s philosophy of open collaboration. In contrast to its former home in a typically enclosed and car-centric Silicon Valley business park, Google’s workplace was to be a highly flexible space that could respond swiftly to its changing needs and evolve over time.

Its Bay View campus is a cluster of three buildings organised across a 16ha (40 acre) site that includes an events centre and two workplaces for 5,000 Googlers. Adopting the same logic as Charleston East and inspired by the adaptable nature of air hangars, the primary structure of the buildings is a rigid catenary roof. Draped between columns, the steel roofs form a cluster of canopies spliced by clerestory windows. Each canopy is clad with photovoltaic panels developed specially for the project that are designed to seamlessly integrate with adjoining metal tiles while also generating significant energy to power the campus.

Similar to Charleston East, the primary workplace floor is occupied by stepped platforms that are almost like large-scale furniture. Each platform is easily reconfigured to accommodate different team sizes and tasks. As well as creating an optimum environment to invent and engineer ideas, the building is deliberately integrated with its natural setting. Located in an ecologically sensitive area of wetlands, the Bay View campus supports existing waterways with rainwater harvesting. Accessible pedestrian and cycle-friendly pathways thread through the natural environment, creating a campus that is a generous neighbour to both its habitat and community.?

Client

Google

Appointment

2015

Status

Current

Area

1.1m sqft

Group Leader

Eliot Postma, Stuart Wood

Project Leader

Christopher McAnneny, Sarah Gill

Collaborators

Bjarke Ingels Group

Studio Team

Sam Aitkenhead, Nick Arthurell, Angela Bailen Lopez, Megan Burke, Kyriakos Chatziparaskevas, Michael Chomette, German De La Torre, Nilufer Kocabas, Andre Kong, Steven Howson, Matthijs La Roi, Francis Lam, Adrienne Lau, Barbara Lavickova, Michael Lewis, Gabriel Piovanetti, Tom McKeogh, Arturo Revilla, Miguel Rus, Ville Saarikoski, Ricardo Sosa Mejia, Chris Stone, Skye Yuxi Sun, Cassandra Tsolakis, Priscilla Wong

一本一道高清在线无码-一夲道DVD高清无码